WIST U DAT………………….

In Nederland verschillende zwemdiploma’s zijn? Zo niet, lees dan graag verder.

Wij hebben in Nederland te maken met 3 verschillende zwembonden als het gaat om zwemdiploma’s ABC, hieronder de link van de zwembond en een korte uitleg wat hun onderscheid met andere zwemlesaanbieders.

Uiteraard zijn alle zwemlesaanbieders in Nederland vrij en blij om zich bij een zwembond aan te sluiten, net zoals u als ouder vrij bent om uw kind bij een zwemlesaanbieder in te schrijven. Wij hebben in Nederland te maken met 3 verschillende zwembonden als het gaat om de zwemdiploma’s ABC, hieronder de link van de zwembond en een korte uitleg wat hun onderscheid met de andere.

 

Eerst Nederlandse Vereniging en Zwembadmedewerkers (ENVOZ); www.envoz.nl

De meeste zwemscholen en verenigingen zowel nationaal en internationaal zijn aangesloten bij deze geweldige zwembond, tevens zijn zij ook als enige in Nederland aangesloten bij de grootste zwembond van de wereld zie www.sta.co.uk en/of www.ifsta.co.uk de ENVOZ het onderscheid zich vanwege zijn/haar reddend zwemmen in hun zwemdiploma’s in vergelijking met de rest. 

Zwemstudio Linda - Roosendaal | Leer zwemmen met plezier

 

 

Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ); www.nrz.nl.nl

Zij zijn de meeste bekende zwemorganisatie in Nederland, dit komt omdat de meeste zwembaden in Nederland aangesloten staan bij ze, echter zijn hun zwemdiploma’s ABC alleen nationaal bekend. 

Reactie NRZ op uitzending van Radar - Zwembad de Beemden

 

Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB); www.knzb.nl

Als we het over hun hebben dan spreken we over ”SuperSpetters” zij onderscheiden zich door kinderen op te leiden naar 1 zwemdiploma dat het niveau heeft van een zwemdiploma-C. Tevens doen alle zwemaanbieders die bij hun aangesloten zijn, de kinderen opleiden met een duikbril, vinnen en een badmuts.

Zwemmethode | Zwemschool De Waterdruppel

 

Uiteraard is het als ouder zijnde om er zelf voor te kiezen waar u uw kind de zwemlessen wilt laten volgen. Wel beschikken de bovenstaande 3 zwembonden over een goede/stabiele & sterke zwemdiploma’s. Mijn advies zou zijn, laat uw kind zijn/haar diploma bij hun halen zodat uw kind zwemveilig is!

× Stel hier uw vraag...