GROEPSZWEMLESSEN

 

Wat zijn groepszwemlessen?

Uw kind krijgt zwemlessen in groepsverband, de groepsgrootte is gemiddeld tussen de 6-15 kinderen. De tijdsduur van de groepszwemlessen en het aantal zwemlessen per week verschilt per zwemaanbieder. De meeste voorkomende structuren in Nederland zijn 1 keer per week 60 minuten, 2 keer per week 45 minuten of 2 keer per week 30 minuten.

Groepszwemlessen voor het zwemdiploma-A zijn vaak ingedeeld in 3 a 5 badjes, dit verschilt per zwemlesaanbieder. Dit wordt gedaan zodat alle onderdelen van het zwemdiploma-A in de verschillende badjes geoefend kan worden. De duur van het  zwemdiploma-A traject is gemiddeld een jaar, dit indien het kind regelmatig deelneemt aan de zwemlessen.

De leeftijdscategorie is meestal tussen de 4-14 jaar.

Ook verschillen de tarieven per zwemlesaanbieder en de manier van aanpak, zie hieronder.

Vorm 1: Zwemcontracten, ja wat zijn zwemcontracten? U als ouder gaat een contract aan met de zwemlesaanbieder van een periode van 1 of 2 jaar, dit wilt zeggen als u bijvoorbeeld ontevreden bent of om welke reden dan ook u de zwemlessen wilt opzeggen dient u vooralsnog de volledige periode te betalen. Mijn inziens vind ik dit het meest nadelige werkwijze.

Vorm 2: Zwempakketten, ja wat zijn zwempakketten? U als ouder betaald eenmalig een bedrag waardoor uw kind zonder bijkomende kosten wordt opgeleid naar het zwemdiploma. Het voordeel hiervan is u betaald eenmalig een bedrag uiteraard en hierna bent u klaar, uiteraard zijn hier ook nadelen aan verbonden bijvoorbeeld, mocht u gaan verhuizen hoe zit het dan met mijn betaalde bedrag? Mijn kind kan door medische redenen niet meer de zwemlessen volgen? Uw kind wilt niet meer zwemmen bij de zwemles aanbieder wat nu? U heeft uiteraard met een zwempakket aardig wat geld betaald in een periode van 8 maanden. Met nader inzien is het zwempakket een gok van 50% het kan alle kanten op gaan. 

Vorm 3: Lessenkaart zwemmen, ja wat zijn lessenkaart zwemmen? U betaald per zwemles, wanneer uw kind een zwemles volgt wordt er vooraf een zwemles in mindering gebracht. Voordat u een leskaart kunt aanschaffen dient u een borg te voldoen voor de kaart. Uiteraard zitten er ook nadelen aan. Als u kind binnen 3 maanden de 12 lessen niet heeft gebruikt bent u de zwemlessen helaas kwijt. De zwemaanbieders werken namelijk met een deadline. Tevens een andere nadeel, mocht u de pas kwijtraken dient u opnieuw een borg te voldoen voor een nieuwe pas.

Vorm 4: Maandelijkse bedrag voldoen, dit is de meest gebruikte vorm in Nederland voor de zwemlessen, u betaald maandelijks 1 bedrag ongeacht hoeveel zwemlessen de maand heeft, deze vorm is net als een telefoonabonnement, u betaald 1 bedrag en uw kind krijgt die vastgestelde dag/tijd zwemles van de zwemlesaanbieder. Vraag wel altijd na wanneer er zwemlessen uitvallen vanuit de kant van de zwemlesaanbieder wat hiermee gebeurd. Indien er geen vakantiestop is moet u als ouder doorbetalen. Mijn inziens is vorm 3 en 4 de meeste gebruikelijke vorm.

Vraag wel altijd na bij vorm 3 & 4 of er een opzegtermijn aanwezig is.

× Stel hier uw vraag...